Det är svårt att föreställa sig en värld utan kreditkort. Kreditkort gör det möjligt för människor att bygga kredit, tjäna fantastiska belöningar och få kontanter tillbaka på vardagliga köp samt betala av saldon över tid. Tack vare moderna kortsäkerhetsfunktioner är säkerhetsproblem historia. Lyckligtvis är det nu lättare än någonsin att hitta ett bra kreditkort med hjälp av en enkel online-sökning. Faktum är att många kort inte har några årliga avgifter och kan ansökas om på bara några minuter.

Varför det är dags att börja använda ett kreditkort

Om du är en person som genomför köp med kontanter eller betalkort går du miste om mycket. Att använda ett kreditkort är ett av de enklaste sätten att tjäna stora belöningar på vardaga utgifter, till liten eller ingen extra kostnad.

Det finns kreditkort som erbjuder allt från 0,3% – 2% av dina utgifter i kontanter eller resebelöningar. Så länge du betalar av kreditkortet i tid kommer du inte att ha några räntekostnader. De som spenderar mycket kan bokstavligen tjäna tusentals per år kontant tillbaka eller gratis flyg och hotell. De som spenderar mindre kan fortfarande samla in ganska stora belöningar över tid.¹

Det handlar heller inte bara om belöningar. Att använda ett kreditkort ger dig vanligtvis någonstans mellan 30-45 dagar att betala saldot utan ränta. Genom att använda ett kreditkort kan du också ofta bygga kredit, vilket gör det lättare att säkra tillgång till större lån till bättre räntor om det behövs i framtiden. De flesta kreditkortsföretag erbjuder också ett antal andra fördelar, från gratis reseförsäkring till tillgång till flygplatssalonger och rabatter hos stora detaljhandlare.²

Många tycker att detta låter för bra för att vara sant och att det måste finnas någon slags hake. Lyckligtvis är inte fallet så. Det beror på att ett av sätten kreditkort tjänar pengar på är genom att debitera företag en avgift varje gång de accepterar en kreditkortstransaktion. När du gör ett köp betalar det företaget du köper från en liten del av försäljningen till kreditkortsföretaget.

När du får belöningar och andra förmåner för dina utgifter, tjänar du helt enkelt tillbaka en del av vinsten som kreditkortsföretaget gör. Det är en vinstsituation. Vissa, men inte alla, kreditkortsföretag tar ut en årlig avgift för att använda kortet, men fördelarna brukar mer än kompensera för avgiften.

Om du inte betalar ditt kort före förfallodagen är det sant att du kommer att ådra dig stor ränta. Detta undviks lätt genom att endast köpa det du har råd med och se till att betala av ditt kort i sin helhet varje månad.³

Under de senaste åren har det varit fler och fler banker och kreditkortsföretag som alla tävlar om kunder. Som svar på detta har många kreditkortsleverantörer börjat erbjuda några verkligt övertygande registreringsbonusar. I vissa fall erbjuds kort som normalt har en årlig avgift med det första året gratis.

I andra fall kommer kreditkort att erbjuda bonusar på de första tusenlapparna som spenderas. Vissa kort ger hundratals euro i resebelöningar eller kontanter tillbaka om du spenderar några tusen under de första månaderna efter att du fått kortet.⁴

Vad krävs för att ansöka?

Att registrera sig för ett kreditkort görs vanligtvis helt online och kan göras väldigt snabbt från antingen en stationär eller mobil enhet. Även om specifika krav varierar beroende på företag måste du vanligtvis vara minst 18 år och ha någon form av identifiering samt vara bosatt i det land där du ansöker. Vissa, men inte alla, kreditkort har också krav på lägsta inkomst.

När ansökningsprocessen är klar kan vissa kreditkort ge ett nära omedelbart beslut om du godkänts, medan andra tar längre tid, behöver mer information eller underlag. Tiden för behandling beror både på din personliga ekonomiska situation och policyn för det specifika kort som du ansöker om.

Hur man hittar kreditkortserbjudanden

Att hitta bra kreditkortserbjudanden är inte svårt, eftersom företag gör allt de kan för att synliggöra sig själva. Genom att göra en online-sökning kommer många av de mest attraktiva kreditkortserbjudandena på marknaden att visas och du kan jämföra flera av alternativen. Efter lite efterforskning bör du enkelt kunna hitta ett perfekt nytt kreditkort som passar dina behov.

Oavsett om du ansöker om ditt första kreditkort eller om du redan har flera finns det alltid nya attraktiva erbjudanden som kommer ut på marknaden. Det är verkligen värt att ta en titt för att se om det finns några fantastiska nya kort du kan dra nytta av.

Relaterade ämnen (annonser):
Hitta kreditkortserbjudanden


[1] https://www.forbes.com/sites/catherineschnaubelt/2019/02/15/the-pros-and-cons-of-credit-cards/
[2] https://www.creditkarma.com/credit-cards/i/credit-karma-guide-to-credit-card-perks/
[3] https://www.creditcards.com/credit-card-news/benefits-of-using-credit-cards/
[4] https://www.investopedia.com/articles/pf/10/credit-card-debit-card.asp