Forbrukslån kan være et veldig nyttig finansverktøy, men det kan være vanskelig å vite hvor man skal starte. Det finnes mange lumske tilbydere der ute med ugunstige betingelser, høye renter og dårlig kundeservice. Den gode nyheten er at Norge har flere fantastiske lånetilbydere dersom du vet hvor du skal finne dem.

Hva er et forbrukslån?

Et personlig lån er – til tross for det forvirrende navnet – et lån som gis av banker, finansinstitusjoner og nettselskaper til personer som har en historikk som pålitelige tilbakebetalere. Hvert selskap eller bank som gir et forbrukslån, stiller bestemte krav, men hvis du har en solid kredittscore, er sjansene gode for at du kan få lån. De fleste forbrukslån er usikrede, noe som vil si at hvis du tar et forbrukslån, så trenger du ikke å stille med sikkerhet i personlige eiendeler eller eiendom.

Fordelene ved forbrukslån

Det er mange fordeler ved å ta opp et usikret forbrukslån. Med faste månedlige rater og ingen behov for å stille med eiendeler i sikkerhet, betales forbrukslånet ut til deg som ett flatt engangsbeløp. Rentene kan bli noe høye, så sørg for at du sjekker den eksakte renten før du tar opp et forbrukslån. Det som er bra med forbrukslån, er at rentene, så lenge du får et fastrentelån, holder seg på ett nivå. Rentene farer med andre ord ikke opp og ned, og derfor vet du i hvert fall hva du kan forvente.

Les det som står skrevet med liten skrift

Før du tar opp et forbrukslån, bør du lese det som står skrevet med liten skrift. Det er der du ser spesifikasjonene for renter og andre gebyrer som du må betale. Disse inkluderer ofte kostnader for noe som kalles etableringsgebyr – som er den kostnaden banken eller låneinstitusjonen har på å behandle og godkjenne lånet ditt. Den inneholder muligens også et gebyr for forhåndsbetaling. Dette skjer når du betaler ned en stor sum på lånet ditt før planen, og så gir låneleverandøren deg et straffegebyr. De belaster deg med dette tilleggsgebyret hvis du betaler ned lånet ditt før tiden, for dette betyr at de ikke lenger kan hente inn renter.

Ikke alle lån har gebyrer for forhåndsebetaling, så dette er noe du bør se nøye etter, særlig hvis du tror at du kanskje vil være i stand til å betale ned lånet ditt før tiden.

Ta i bruk et forbrukslån

Det er mulig å få et vesentlig forbrukslån, og bruke dette til å øke finansene dine betydelig. Hvis du trenger kontanter med en gang, hvis du skal gjøre et stort kjøp – eller hvis et familiemedlem er ute for en medisinsk krise eller ulykke – men du ikke vil betale de høye rentene tilknyttet kredittkortet ditt, så kan et forbrukslån være den perfekte måten å låne penger på. Da kan du få lavere fastrente, og du kan bruke tid på å betale tilbake pengene.

Finn det beste forbrukslånet

Å finne det beste forbrukslånet – et som møter behovet og budsjettet ditt – handler om å forhøre seg rundt og gjøre undersøkelser på nettet. Det er mange institusjoner som tilbyr veldig gode tilbud på forbrukslån. Disse alternativene inkluderer både sikre lån, der du stiller dine eiendeler og eiendommer som sikkerhet, og usikrede lån der det ikke kreves sikkerhet. En fordel med sikre lån er at du vanligvis får det godkjent raskere, i og med at det innebærer at du tar større risiko. Sikre lån kan også ha lavere renter.

For å søke om et forbrukslån, trenger du identifikasjonspapirer, en utskrift av kreditthistorikken din, kontoutskrifter, gjeldshistorikk og en forklaring på hvorfor du vil ha lån. Ta disse med til banken, finansinstitusjonen eller nettstedet der du søker, og du er klar for å søke om forbrukslån.

En bra måte å starte søket etter et forbrukslån, er ved å søke på nettet. Et søk finner mange av de ulike lånetilbyderne, og lar deg sammenligne de ulike vilkårene og rentesatsene, slik at du kan finne et godt lån til ditt bestemte formål.

Beslektede emner (annonser):
Finn alternativer for forbrukslån


[1] https://www.moneyadviceservice.org.uk/en/articles/personal-loans
[2] https://www.bankrate.com/loans/personal-loans/pros-cons-of-personal-loans/
[3] https://www.business.com/articles/do-understand-the-fine-print-of-your-loan-agreement/
[4] https://www.nerdwallet.com/blog/loans/how-to-apply-for-a-loan/