Hvis du har tænkt på at købe en ny bil indenfor nærmeste fremtid, så er du heldig. De nuværende markedsforhold har gjort nye biler mere prisvenlige end nogensinde. Forhandlerne forsøger ihærdigt at få lageret tømt for inventar fra 2019 og 2020, for at give plads til 2021-modellerne. Derfor står forbrugerne overfor en oplagt mulighed for at sikre en yderst fordelagtig pris på et nyt køretøj.

Relaterede emner (annoncer):
BMW SUV

Der er to store grunde til at priserne falder som de gør:

1. Nye modeller bliver introduceret inden de forrige er solgt.
2. Modeller fra det foregående år blev overproduceret, hvilket fører til et overskudslager.

Begge disse scenarier giver forbrugerne chancen for at få et solidt afslag i prisen. Forhandlerne vil gøre plads til de nye 2021-modeller, og forsøger derfor at komme af med restpartiet så hurtigt som muligt.

Lurer du på hvor og hvordan du finder de gode tilbud? Læs med videre i denne artikel, hvor du får alle de vigtigste fif og gode råd. Den bedste måde at starte er online, ved at sammenligne de forskellige muligheder og tilbud. Læs videre for yderligere detaljer.

Benzin, hybridbiler og elbiler

I de senere år har forhandlere oplevet en reduceret efterspørgsel efter traditionelle benzindrevne biler. I mellemtiden er efterspørgslen efter hybridbiler og elbiler steget.

Forskellen mellem traditionelle, hybrid- og elbiler, er ganske enkelt den måde bilen får energi til motoren. Traditionelle biler er afhængige af benzin eller diesel for at få en forbrændingsmotor til at køre.¹

Hybridbiler har også en forbrændingsmotor, og kan køre på bezin ligesom traditionelle biler, men de har også en elektrisk motor og batteri, som gør at bilen opnår markant bedre brændstofeffektivitet og langt mindre luftforurening end konventionelle ikke-hybridbiler.

Fuldt elektriske biler, i modsætning til hybridbiler, bruger ingen former for benzin. I stedet anvendes der udelukkende elektriske kilder. De betragtes som fuldstændig forureningsfri nul-emissionskøretøjer.² Selvom de ikke kræver noget brændstof for at køre, skal de regelmæssigt oplades.

Som svar på den øgede efterspørgsel efter hybrid- og elbiler er der sket nogle ting. For det første har mange forhandlere overvurderet efterspørgslen og bestilt alt for mange hybrid- og elbiler. De er nødt til at finde en måde at slippe af med dem, der ikke sælger, og det gør de ofte ved at sænke priserne.

Som resultate af den stigende efterspørgsel bestiller mange forhandlere også flere nye hybrid- og elbiler hvert år. Det betyder at der ofte ikke er plads til de nye modeller.

I tilfælde hvor en forhandler står med 2019- og 2020-modeller, der stadig ikke er solgt, står de med et problem. Bilerne skal væk, og de skal væk nu. Jo flere 2021-biler der skal gøres plads til, jo mindre plads er der til 2019 og 2020-bilerne. Hvad betyder det? Store rabatter og skarpere priser til købere som dig!

Relaterede emner (annoncer):

Sådan finder du de bedste tilbud

For at finde de bedste tilbud bør man altid starte online. Forhandlere tilbyder ofte priser, der kun kan findes online, hvilket er billigere end deres fysiske butikstilbud. Desuden sparer dette besværet med at skulle forhandle.

Med en simpel online søgning kan du finde et utal af tilbud og udsalg, fra store og små lokale forhandlere.

Overvej også at sammenligne flere søgning, især hvis du er fleksibel i forhold til hvilken bil du køber. Nogle forhandlere vil ofte have bedre tilbud (og mere usolgt lager) end andre. Ekstra research kan altid betale sig.

Mange udlejningsbiler og samkørselsalternativer rammer fortsat forhandlere, mens ældre modeller bliver for gamle, og du kan derfor forvente at se nogle vilde tilbud på sedans, SUV’er, crossovers, hybridbiler, elbiler og små biler.

Så hvis du har planlagt at købe en ny bil, er nu et oplagt tidspunkt at kigge efter tilbud. De fantastiske tilbud varer dog ikke for evigt, så det handler om at slå, til mens jernet er varmt.

Relaterede emner (annoncer):[1] https://www.autohuset-vestergaard.dk/biler/viden-om-el-og-hybridbiler/hybridbiler
[2] https://au2rep.dk/hvad-er-forskellen-paa-hybridbil-og-elbil/