On vaikea kuvitella maailmaa ilman luottokortteja. Niiden avulla on mahdollista kerätä luottoa, ansaita upeita palkintoja, hankkia jokapäiväisiä ostoksia sekä maksaa saldoa takaisin ajan kuluessa. Modernin turvallisuusominaisuuksien ansiosta turvallisuusongelmat ovat nyt menneisyyttä. Nykyisin on mahdollista löytää sopiva luottokortti jo ihan vain pelkällä verkkohaulla. Monissa korteissa ei ole vuosimaksuja ja ne voidaan ottaa käyttöön muutamassa minuutissa.

Miksi nyt on aika aloittaa luottokortin käyttäminen?

Jos teet ostoksia raha- tai pankkikortilla, niin jäät paljosta paitsi. Luottokortilla on mahdollista ansaita muhkeita palkintoja arkipäiväisistä ostoksista käytännössä ilman lisämaksuja.

Tarjolla on nimittäin luottokortteja, jotka tarjoavat 0,3-2 % käyttämästäsi rahasta takaisin raha- tai matkapalkintoina. Kunhan muistat maksaa luottomaksut takaisin ajallaan, niin et kerrytä lainkaan korkoa. Isojen ostoksien tekijät voivat ansaita tonneittain rahaa takaisin cash back -palkintoina, tai ilmaisina hotellikäynteinä tai lentoina. Myös vähemmän rahaa käyttävät voivat kerryttää mainioita palkintoja ajan kuluessa.¹

Kyse ei ole pelkästään palkinnoista. Luottokortti tarjoaa yleensä 30-45 päivää aikaa saldon takaisinmaksamiseen ennen koron veloittamista. Luottokorttia käyttämällä voit myös kerryttää luottoa, jolloin on mahdollista saada myöhemmin suurempia lainoja, joissa on pienempi korko. Sen lisäksi muut luottokorttiyhtiö tarjoavat useita muita etuja, kuten esimerkiksi matkavakuutuksia, lentoaseman aulan käyttöoikeudesta sekä isojen myymälöiden alennuksista.²

Monien mielestä tämä voi kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, ja tässä on oltava jokin jekku mukana. Siitä ei onneksi kuitenkaan ole kyse. Luottokorttiyhtiöt nimittäin veloittavat yrityksiltä maksun aina kun näiden hyväksyessä luottokorttimaksun. Ostamasi tuotteen myyvä yritys maksaa siis pienen osuuden myyntihinnasta luottokorttiyritykselle.

Saadessasi palkintoja tai muita etuuksia vastineeksi käyttämästäsi rahasta saat siis pienen osuuden luottokorttiyhtiön tekemästä tuotosta. Kaikki siis voittavat. Jotkut, mutta eivät suinkaan kaikki, luottokorttiyhtiöt veloittavat vuosimaksun kortin käytöstä, mutta etuudet ovat siitäkin huolimatta kyseistä maksua suuremmat.

Jos et maksa korttisi maksuja eräpäivään mennessä, niin korkoa saatetaan tosiaankin periä melkoinen summa. Tämän voi kuitenkin välttää ostamalla varojensa mukaan ja muistamalla maksaa kortin velat joka kuussa.³

Hyödynnä rekisteröitymisbonukset

Viime aikoina yhä useammat pankit ja luottokorttiyhtiö ovat ilmaantuneet markkinoille kilpailemaan asiakkaista. Tämän takia monet luottokorttiyhtiöt ovat alkaneet tarjota asiakkailleen houkuttelevia asiakkuusbonuksia. Joissain tapauksissa vuosimaksun omaavien korttien ensimmäinen vuosi on myös ilmainen.

Joskus luottokorttiyhtiöt tarjoavat bonuspalkintoja ensimmäisestä käytetystä tonnista. Jotkut kortit tarjoavat satojen tai tuhansien eurojen arvosta matkapalkintoja tai cash back -bonuksia, jos käytät muutaman tonnin muutaman kuukauden sisällä kortin saamisesta.⁴

Mitä kortin hakemiseen vaaditaan?

Luottokortin hakeminen onnistuu myös verkossa, ja sen voi tehdä nopeasti pöytäkoneen tai mobiililaitteen avulla. Tarkat vaatimukset voivat vaihdella yhtiöstä riippuen, mutta useimmiten hakijan on oltava vähintään 18-vuotias sekä asuttava maassa, jossa hakemus tehdään. Joillain, joskaan ei kaikilla, luottokorttiyhtiöillä on myös tulotason minimivaatimus.

Hakuprosessin käsittelyn jälkeen jotkin luottokorttiyhtiöt ilmoittavat hyväksynnästä välittömästi, kun taas toisilla saattaa kestää hieman pidempään tai ne saattavat vaatia lisätietoja tai täydentäviä asiakirjoja. Käsittelynopeus riippuu sekä omasta taloustilanteestasi että hakemasi kortin yhtiön toimintakäytännöistä.

Näin löydät luottokorttitarjouksia

Hyvien luottokorttitarjousten löytäminen ei ole vaikeaa, sillä yritykset tahtovat ennen kaikkea näkyvyyttä itselleen. Pelkkä verkkohaku paljastaa jo useita kiinnostavia luottokorttitarjouksia sekä mahdollistaa erinäisten vaihtoehtojen vertailun. Tehtyäsi hieman tutkimusta löydät taatusti tarpeisiisi sopivan uuden luottokortin.

Sillä ei ole juurikaan väliä oletko jo useamman luottokortin omistaja vai haetko ensimmäistäsi, sillä tarjolla on upeita tarjouksia joka tarpeeseen. Siksi kannattaakin ehdottomasti käydä katsomassa, olisiko tarjolla uusia, upeilla etuuksilla varustettuja luottokortteja.

Vastaavat aiheet (mainokset):
Löydä luottokorttitarjouksia


[1] https://www.forbes.com/sites/catherineschnaubelt/2019/02/15/the-pros-and-cons-of-credit-cards/
[2] https://www.creditkarma.com/credit-cards/i/credit-karma-guide-to-credit-card-perks/
[3] https://www.creditcards.com/credit-card-news/benefits-of-using-credit-cards/
[4] https://www.investopedia.com/articles/pf/10/credit-card-debit-card.asp