Det er vanskelig å forestille seg en verden uten kredittkort. Kredittkort gjør det mulig å bygge opp kreditt, få fantastiske belønninger og få penger tilbake på daglige kjøp – og betale tilbake gradvis og over tid. Og takket være sikkerhetsfunksjonene de moderne kortene har, er bekymringer vedrørende sikkerheten noe som hører fortiden til. Heldigvis er det nå lettere enn noensinne å finne et utmerket kredittkort med et enkelt nettsøk. Faktisk er mange kort uten årlige gebyrer, og det tar bare noen minutter å søke.

Grunnen til at det er på tide å begynne å bruke kredittkort

Dersom du gjør kjøpene dine med kontanter eller debetkort, går du glipp av veldig mye. Å bruke kredittkort er en av de enkleste måtene å tjene store belønninger på daglige betalinger, og det til liten eller ingen ekstra kostnad.

Det finnes kredittkort som tilbyr alt fra 0,3 % til 2 % av betalingsbeløpet tilbake til deg i form av kontanter eller reisebelønninger. Så lenge du betaler kredittkortet i tide, påløper det ingen rentekostnader overhodet. De som betaler mye med kortet kan bokstavelig talt tjene tusener per år i cashback (penger tilbake) eller gratis flyturer eller hoteller. De som bruker mindre kan uansett samle opp noen ganske flotte belønninger over tid.¹

Det handler ikke bare om belønninger heller. Det å bruke kredittkort gir deg typisk alt mellom 30 og 45 dager på å betale det skyldige beløpet uten at det påløper renter. Og ved å bruke kredittkort vil du ofte kunne bygge opp kredittverdigheten din, slik at det blir lettere å sikre deg større lån, til lavere rente, dersom du trenger det i fremtiden. Og de fleste kredittkortselskaper tilbyr andre goder også, fra gratis reiseforsikring til tilgang til lounge på flyplassen og rabatter hos ledende butikkjeder.²

Mange synes dette høres for godt ut til å være sant, og at det må finnes en form for skjult ulempe. Heldigvis er det ikke tilfellet. Grunnen er at en av måtene kredittkortselskapene tjener penger på er ved å belaste selgeren et gebyr hver gang de mottar en transaksjon med kredittkort. Hver gang du gjennomfører et kjøp, betaler bedriften du kjøper fra litt av salgsbeløpet til kredittkortselskapet.

Når du mottar belønninger og andre goder for forbruket ditt tjener du ganske enkelt tilbake en del av profitten kredittkortselskapet selv tjener. Det er en “vinn-vinn”-situasjon. Noen, men ikke alle, kredittkortselskaper krever et årlig gebyr for kortbruken, men godene vil normalt mer enn veie opp for gebyret.

Det stemmer at det vil påløpe betydelige beløp i renter dersom du ikke betaler kredittkortfakturaen din innen forfall. Dette unngår du enkelt ved bare å kjøpe det du har råd til og å passe på å betale hele kortfakturaen din hver måned.³

Utnytt bonusen du får som ny kunde

De siste årene har det kommet til flere og flere banker og kredittkortselskaper som alle konkurrerer om kunder. Som svar på dette har mange kredittkorttilbydere begynt å tilby noen virkelig overbevisende bonuser for deg som melder deg på. I noen tilfeller vil kort som normalt har et årlig gebyr bli tilbudt gratis det første året.

I andre tilfeller vil kredittkort tilby bonuser på noen tusen av de første pengene du bruker. Noen kort vil gi deg hundrevis av euro i reisebelønninger eller cashback dersom du bruker noen tusen i løpet av de første månedene du har kortet.⁴

Hva er kravene for å søke?

Det å inngå avtale om kredittkort gjøres vanligvis ved hjelp av internett alene, og det kan gjennomføres veldig raskt ved hjelp av stasjonær maskin eller en mobil enhet. De spesifikke kravene varierer fra selskap til selskap, men du må vanligvis være minst 18 år, ha en form for identifikasjon og bo i landet hvor du søker. Noen, men ikke alle, kredittkort har også minimumskrav til inntekt.

Straks søknadsprosessen er fullført vil noen selskaper nesten umiddelbart kunne gi deg beskjed om hvorvidt du er godkjent, mens andre vil bruke lengre tid, eller vil trenge mer informasjon eller supplerende dokumentasjon. Både din personlige økonomiske situasjon og policyen til det spesifikke selskapet du søker til påvirker hvor hurtig behandlingen går.

Hvordan finne kredittkorttilbud

Det er ikke vanskelig å finne gode kredittkorttilbud, siden selskapene gjør alt de kan for å være synlige. Et nettsøk vil vise mange av de mest attraktive kredittkorttilbudene på markedet, slik at du kan sammenligne flere alternativer. Etter å ha undersøkt litt bør du enkelt kunne velge et perfekt, nytt kredittkort som passer for dine behov.

Enten du søker om ditt første kredittkort, eller du har flere kort allerede, kommer det stadig nye attraktive tilbud på markedet. Det er absolutt verdt tiden det tar å se om det finnes noen flotte, nye kort du kan dra fordel av.

Beslektede emner (annonser):
Finn kredittkorttilbud


[1] https://www.forbes.com/sites/catherineschnaubelt/2019/02/15/the-pros-and-cons-of-credit-cards/
[2] https://www.creditkarma.com/credit-cards/i/credit-karma-guide-to-credit-card-perks/
[3] https://www.creditcards.com/credit-card-news/benefits-of-using-credit-cards/
[4] https://www.investopedia.com/articles/pf/10/credit-card-debit-card.asp