Ethvert låneopptak kan være en utfordrende oppgave. Dette kan særlig være tilfellet når du vurderer en større anskaffelse. Økende etterspørsel etter lån og kredittkort de siste årene har ført til at antallet tilgjengelige tilbud har skutt i været, og dette kan gjøre det enda vanskeligere å vite hva som er det beste lånet du kan få. Her er noen momenter å ta i betraktning når du er klar for å søke om et lån eller kredittkort.

Søk om lån tidlig

Du bør være opptatt av å søke om lån i god tid før du trenger pengene. Vurderer du en større anskaffelse i forhold til bolig, bil eller andre livsstilsbehov? Det er fornuftig å søke minst to uker i forveien. Det ville være veldig skuffende å gå glipp av muligheten til å kjøpe noe flott, bare fordi du ikke har finansieringen på plass.

Naturligvis vil noen långivere trenge mer tid enn andre for å behandle søknader. Noen långivere vil kanskje også be om uventet informasjon som tar lenger enn normalt å behandle. Hvis du søker lenge før du trenger pengene vil du være forberedt på dette.

Det er også fornuftig å avsette noe tid til å kunne sjekke flere tilbud, for å sikre at du får en rimelig rentesats.

Sett deg inn i de totale kostnadene

Før du tar opp et lån, vil du være opptatt av å vite nøyaktig hvor mye du trenger. Dette innebærer en nøye vurdering av hva de totale kostnadene dine vil bli.

Hvis du skal gjøre en større anskaffelse, er det lett å glemme å ta høyde for alle utgiftene som er forbundet med kjøpsprisen. Det skal ofte betales mange skatter og gebyrer som er lett å overse. Det er viktig å sikre at du har midlene til å dekke dette.

Hvis du skal skaffe deg et kredittkort, vil du være opptatt av å vurdere nøye hvor mye kreditt du trenger, gitt dine månedlige utgifter. Ta deg virkelig god tid til å vurdere alle de daglige kjøpsbehovene dine, da det er lett å glemme småting.

Undersøk forskjellige alternativer på nettet

Enten du ser etter et lån for å betale for en dyr bil, eller bare er ute etter å registrere deg for et kredittkort for å kunne kjøpe på kontaktløse betalingsterminaler, er det fornuftig å gjøre litt undersøkelser på nettet først.

Først og fremst, så kan du vanligvis finne bedre tilbud på nettet enn ved personlig henvendelse. Det er to viktige grunner til dette:

1. Det er mye større konkurranse på internett og dette betyr vanligvis at du kan finne lavere rentesatser og mer fordelaktige låneprodukter.

2. Det er mindre administrasjonskostnader ved netthandel enn ved personlig kjøp. Hvis du søker om lån ved personlig henvendelse, er det mer lønn som må betales for å drive banken eller utlånskontoret. Det påløper leie- og vedlikeholdskostnader for lokalene, ekstra skatter og mer. Nettbanker og -långivere har ingen av disse utgiftene, og de kan videreføre disse besparelsene til deg i form av lån med lavere renter.

Det finnes også noen typer lån, slik som P2P, som kun er tilgjengelige på nettet.

I noen tilfeller kan det også være mulig å søke om flere låneprodukter eller kredittkort samtidig. Deretter kan du velge det av de godkjente alternativene som gir deg best betingelser.

Selv om det ikke er mulig å søke om flere enn ett låneprodukt om gangen, er det likevel svært viktig å gjøre undersøkelser på nettet. De fleste långivere legger lånebetingelsene sine fritt tilgjengelig på nettet. Så du kan simpelthen søke om lånet med de laveste rentene, eller de betingelsene som passer best for dine spesielle behov.

Ved å sammenligne flere tilbud på nettet, vil du kunne velge det beste tilbudet som er tilgjengelig for deg, for dine spesiell behov. Du vil kunne slappe av i visshet om at du ikke er blitt lurt.

Beslektede emner (annonser):