Vissa bilar håller definitivt sitt värde bättre än andra. Om du vill köpa en bil vill du undvika modeller som snabbt avskrivs, särskilt exemplen nedan. Lyckligtvis kan det med det aktuella läget på bilmarknaden vara enklare än någonsin att hitta ett bättre alternativ. Tack vare ett överskott av osålda lager är det en fantastisk tid nu att hitta mycket på en ny bil.

Relaterade Ämnen (Annonser):

Här är fyra bilar som verkligen har sjunkit i värde under de senaste åren.

Lincoln MKZ

Lincoln MKZ introducerades 2006 och är en lyxig medelstor sedan med fyra dörrar som kan vara en väldigt trevlig bil, men den saknas helt klart på andrahandsmarknaden. Faktum är att de 5-åriga avskrivningsgraden är enorma 77%! Detta betyder att denna bil endast kommer att vara värd cirka 23% av sitt ursprungliga värde efter 5 år.¹ Aj! Det är ingen överraskning att produktionen är planerad att avslutas för detta fordon någon gång under 2020.

Cadillac ATS

Även om Cadillac är känd för att producera eleganta och sofistikerade lyxbilar håller inte alla sitt värde. Det är definitivt fallet för lyxsedan Cadillac ATS. I själva verket förlorade ATS över hälften av sitt andrahandsvärde på bara tre år efter den första produktionen.² Detta trots att det faktiskt är en bra bil. Modellen slutade produceras 2019.

Maserati Quattroporte

Maserati Quattroporte är en riktig premiumsedan tillverkad av en legendarisk italiensk biltillverkare. Men i dagens klimat söker många efter SUV:ar, hybridbilar och elbilar istället för traditionella sedans. Det är därför Maserati Quattroporte har en minskning under 5 år på otroliga 72,2%.³ Med tanke på den dyra prislappen för dessa bilar när de är nya är det en enorm minskning av värdet i kontantvärde för andrahandsförsäljning. Quattroporte introducerades 1963 och är för närvarande i sin sjätte generation och är fortfarande i produktion.

Chevrolet Volt

Chevrolet Volt, även känd som Vauxhall Ampera i Storbritannien och Opel Ampera i Europa, är en annan bil som har drabbats av stora värdeminskningar. Det var en av de första plug-in elbilarna som nådde massmarknaden. Men den led av snabb utveckling av teknik, massor av ny konkurrens på marknaden för elbilar och en mycket dyr kostnad för att ersätta batteriet. Allt detta har lett till mer än 70% minskning av värdet för bilen efter 5 års ägande.⁴ Produktionen avslutades i februari 2019.

Bilindustrins tillstånd

Det snabbt sjunkande värdet på många bilar på marknaden kan vara ett tecken för den totala bilmarknaden år 2020. Det finns faktiskt otroliga möjligheter för konsumenter att hitta en ny bil till ett lysande pris. Många bilhandlare har fastnat med för stora lager som de inte kan sälja och behöver bli av med dem för att få plats för de nya modellerna som kommer in. Det innebär ofta att kunder som är villiga att göra en enkel efterforskning kan hitta utmärkta fynd.

Relaterade Ämnen (Annonser):

Varför kan inte återförsäljarna sälja alla sina bilar?

År 2019 minskade den globala bilförsäljningen med 4%, vilket motsvarar cirka 3,1 miljoner färre bilar sålda 2019 än 2018. Ekonomer misstänker att denna trend kan fortsätta.⁵ Dessa stora minskningar kan vara mycket svåra att förutsäga, och många biltillverkare och återförsäljare förutsåg inte detta fall.

Det finns ett antal skäl som misstänks ligga bakom den minskande efterfrågan – från handelsspänningar till föroreningsproblem och tillväxten av taxi-appar som Uber. Men oavsett det exakta skälet är detta fantastiska nyheter för dig som köpare.

Det beror på att bilhandlare fortfarande behöver sälja bilar. Och när de sitter fast med för många som inte säljer måste de hitta ett sätt att flytta dem. Det enklaste sättet att göra detta är att sänka priset. Det betyder att någon som letar efter en ny bil är i en bra position just nu för att säkra ett fantastiskt erbjudande.

Vad är det bästa sättet att hitta ett erbjudande?

Oavsett om du letar efter en SUV, en hybrid- eller elbil, en sedan eller en halvkombi finns det många bra erbjudanden att hitta. Det är väldigt lätt att börja hitta nya bilerbjudanden och du har redan all kunskap du behöver. Det börjar med internetforskning.

Genom att göra en sökning online kan du jämföra erbjudanden från flera tillverkare och återförsäljare i ditt område så att du kan hitta det bästa erbjudandet för den typ av bil du letar efter. Naturligtvis kommer vissa tillverkare och återförsäljare att ha fler osålda bilar än andra, så att jämföra de olika alternativen kommer hjälpa dig att hitta marknadens bästa värde.

Relaterade ämnen (annonser):[1] https://www.motor1.com/features/233066/cars-worst-resale-values/2903959/
[2] https://www.autotrader.com/car-news/cadillac-cts-and-ats-are-incredible-used-car-values-268513
[3] https://www.autoblog.com/photos/photos-cars-worst-depreciation-5-years/#slide-2183694
[4] https://www.rd.com/advice/saving-money/cars-depreciation/page/2/
[5] https://edition.cnn.com/2019/11/26/economy/global-car-sales-manufacturing/index.html