Este greu de imaginat o lume fără carduri de credit. Cardurile de credit le permit oamenilor să acumuleze credit, să câştige recompense extraordinare şi bani pentru achizițiile cotidiene şi să plătească suma datorată în timp. Datorită funcțiilor de securitate moderne ale cardurilor, preocupările legate de siguranță sunt de domeniul trecutului. Din fericire, acum este mai uşor ca oricând să găsiți un card de credit extraordinar dintr-o simplă căutare pe internet. De fapt, multe carduri nu au taxe anuale şi puteți să aplicați pentru ele în doar câteva minute.

De ce este momentul să începeți să folosiți un card de credit

Dacă sunteți o persoană care face achiziții cu bani sau card de debit, pierdeți foarte mult. Folosirea unui card de credit este unul dintre cele mai simple moduri de a câştiga recompense mari pentru cheltuielile cotidiene cu costuri minime sau deloc.

Există carduri de credit care oferă între 0,3% – 2% din banii cheltuiți înapoi drept bani sau recompense de călătorie. Atât timp cât achitați cardul de credit la timp, nu veți plăti nicio dobândă. Marii cumpărători pot să câştige mii într-un an în bani sau zboruri gratuite sau cazări la hoteluri. Cumpărătorii moderați pot să acumuleze şi ei în timp o serie de recompense extraordinare.¹

Nu este vorba doar despre recompense. Folosirea unui card de credit presupune un termen de 30-45 de zile în care să-l achitați fără dobândă. De asemenea, folosind un card de credit veți putea să acumulați credit, devenind mai facilă obținerea unui împrumut cu o dobândă mai bună, dacă veți avea vreodată nevoie. Majoritatea companiilor care oferă carduri de credit oferă şi alte beneficii, de la asigurare de călătorie din partea firmei până la accesul în lounge-ul aeroportului şi reduceri la magazinele importante.²

Mulți cred că este prea frumos ca să fie adevărat şi că trebuie să fie ceva la mijloc. Din fericire, nu este cazul. Aceasta deoarece una dintre modalitățile prin care cardurile de credit fac bani este aceea de a taxa afacerile de fiecare dată când acceptă o tranzacție cu cardul de credit. De fiecare dată când faceți o achiziție, afacerea de la care cumpărați plăteşte o mică parte din sumă către compania emitentă a cardului de credit.

Când primiți recompense şi alte beneficii pentru cheltuielile efectuate, câştigați înapoi o parte din profitul pe care îl face compania emitentă a cardului. Este o situație din care câştigă toată lumea. Unele, nu toate, companii emitente de carduri de credit aplică o taxă anuală pentru utilizarea cardului, dar de obicei beneficiile mai mult decât compensează această taxă.

Dacă nu achitați cardul la data limită, veți suporta dobânzi destul de mari. Puteți să evitați această situație cumpărând doar ceea ce vă permiteți şi asigurându-vă că plătiți rata în fiecare lună.³

Profitați de bonusurile de înregistrare

În ultimii ani, au apărut tot mai multe bănci şi companii emitente de carduri de credit care sunt în competiție pentru clienți. Ca răspuns, mulți furnizori de carduri de credit au început să ofere o serie de bonusuri atractive pentru înregistrare. În unele cazuri, cardurile care de obicei au o taxă anuală vor fi oferite cu primul an gratuit.

În alte cazuri, cardurile de credit vor oferi bonusuri la primele câteva mii cheltuite. Unele carduri oferă sute de euro în recompense de călătorie sau bani înapoi dacă cheltuiți câteva mii în primele luni de la primirea cardului.⁴

Care sunt condițiile pentru a aplica?

Aplicarea pentru un card de credit se face de obicei în totalitate online şi se poate realiza foarte rapid fie de pe desktop, fie de pe un dispozitiv mobil. Deşi anumite cerințe variază de la o companie la alta, de obicei trebuie să aveți cel puțin 18 ani şi să aveți un document de identitate şi să fiți rezident în țara în care aplicați. Unele, dar nu toate, carduri de credit presupun şi o serie de cerințe legate de un venit minim.

După finalizarea procesului de aplicare, unele carduri de credit vor putea să furnizeze o decizie aproape instantanee dacă a fost aprobat sau nu, în timp ce pentru altele va dura mai mult sau se vor solicita mai multe informații sau documente suport. Viteza de procesare depinde atât de propria situație financiară, cât şi de politicile cardului pentru care aplicați.

Cum să găsiți ofertele de carduri de credit

Găsirea ofertelor extraordinare de carduri de credit nu este dificilă, având în vedere că toate companiile fac tot ce este posibil pentru a fi vizibile. La o căutare pe internet veți găsi multe oferte atractive de carduri de credit şi veți putea să le comparați. După efectuarea căutării veți putea cu uşurință să găsiți un card de credit nou potrivit nevoilor dumneavoastră.

Fie că aplicați pentru primul card de credit sau deja aveți câteva, există întotdeauna oferte noi atractive pe piață. Merită să le studiați pentru a vedea dacă există carduri de credit noi extraordinare care să vă aducă beneficii.

Subiecte asociate (anunțuri):
Găsiți oferte de carduri de credit


[1] https://www.forbes.com/sites/catherineschnaubelt/2019/02/15/the-pros-and-cons-of-credit-cards/
[2] https://www.creditkarma.com/credit-cards/i/credit-karma-guide-to-credit-card-perks/
[3] https://www.creditcards.com/credit-card-news/benefits-of-using-credit-cards/
[4] https://www.investopedia.com/articles/pf/10/credit-card-debit-card.asp