Jos olet harkinnut uuden auton hankkimista viime aikoina, meillä on sinulle hyviä uutisia. Nykyisen markkinatilanteen vuoksi uudet autot ovat edullisempia kuin koskaan ennen. Autoliikkeet pyrkivät epätoivoisesti hankkiutumaan eroon myymättömistä vuosien 2019 ja 2020 autoista tehdäkseen tilaa vuoden 2021 malleille. Nokkelat netinkäyttäjät voivat käyttää tilaisuuden hyväksi ja saada uskomattoman alennuksen uudesta autosta.

BMW SUV

Uuden auton voi hankkia nykyään huikealla alennuksella kahdesta keskeisestä syystä:

1. Uusia malleja tuodaan markkinoille, ennen kuin aiempia on saatu myytyä.

2. Edellisvuoden malleja tuotettiin liikaa, minkä vuoksi varastoon on jäänyt ylijäämää.

Kummassakin skenaariossa kuluttajat voivat hyötyä jyrkistä hinnanalennuksista. Autoliikkeet tekevät kaikkensa tyhjentääkseen myymättömän varaston, sillä niiden täytyy tehdä tilaa vuoden 2021 malleille.

Mietitkö, miten autotarjouksia voi löytää? Jos luet tätä artikkelia, sinulla on jo tarvittavat tutkimustaidot. Netin selaaminen ja vaihtoehtojen vertailu on paras strategia. Jatka lukemista saadaksesi lisätietoja.

Bensiini-, hybridi- ja sähköautot

Viime vuosina perinteisten bensiinikäyttöisten autojen kysyntä on vähentynyt. Samaan aikaan hybridi- ja sähköautojen kysyntä on kasvanut.

Perinteiset autot, hybridiautot ja sähköautot eroavat toisistaan voimanlähteidensä osalta. Perinteisissä autoissa on polttomoottori, joka vaatii toimiakseen bensiiniä tai dieselöljyä.¹

Myös hybridiautoissa on polttomoottori, joka toimii bensiinillä perinteisten autojen tavoin, mutta niissä on lisäksi sähkömoottori ja akku. Tästä syystä hybridiautot ovat huomattavasti polttoainetehokkaampia kuin perinteiset autot, ja ne saastuttavat ilmaa vähemmän.

Toisin kuin hybridiautot, täyssähköautot eivät tarvitse bensiiniä ollenkaan. Ne saavat kaiken tarvitsemansa voiman sähköstä. Sähköautoja pidetään täysin saastuttamattomina ja päästöttöminä.² Vaikka ne eivät tarvitse polttoainetta toimiakseen, niitä täytyy ladata säännöllisesti.

Vastauksena hybridi- ja sähköautojen kasvaneeseen kysyntään on tapahtunut muutamia asioita. Ensiksikin, monet autoliikkeet ovat yliarvioineet kysynnän ja tilanneet aivan liikaa hybridi- ja sähköautoja. Liikkeiden täytyy päästä eroon myymättömistä autoista jollain keinolla, ja ne turvautuvat usein hintojen alentamiseen.

Kasvaneen kysynnän vuoksi autoliikkeet tilaavat lisää uusia hybridi- ja sähköautoja joka vuosi. Tästä syystä niiden hallussa on runsaasti uusia malleja, jotka täytyy saada mahtumaan tontille.

Liikkeiden täytyy päästä eroon myymättä jääneistä vuosien 2019 ja 2020 malleista – ja pian. Kun tontille täytyy mahduttaa yhä useampia vuoden 2021 autoja, vuosien 2019 ja 2020 autoille jää yhä vähemmän tilaa. Mitä tämä tarkoittaa? Jyrkkiä alennuksia ja edullisempia hintoja!

Näin löydät parhaat tarjoukset

Parhaimmat tarjoukset löytää parhaiten selaamalla nettiä. Autoliikkeet tarjoavat usein halvempia hintoja netissä kuin kasvotusten kaupassa. Lisäksi netissä ei tarvitse vaivautua neuvottelemaan hinnasta.

Yksinkertaisen nettihaun avulla voi löytää useita tarjouksia ja kannustimia paikallisilta autoliikkeiltä.

Eri vaihtoehtojen vertailua kannattaa myös harkita, varsinkin jos ostettavan auton merkillä ei ole niin väliä. Useimmiten tietyt autoliikkeet tekevät parempia tarjouksia kuin toiset (ja niillä on varastossa enemmän myymättömiä autoja). Hintojen tutkimisesta voi luonnollisesti olla paljon etua.

Kun autoliikkeisiin saapuu entisiä vuokra-autoja ja vanhoista automalleista tulee turhia, liikkeiden voi odottaa tarjoavan uskomattomia alennuksia sedaneista, kaupunkimaastureista, crossovereista, hybridiautoista, sähköautoista ja pienistä autoista.

Jos olet suunnitellut uuden auton ostamista, nyt on hyvä aika etsiä tarjouksia. Mahtavat tarjoukset eivät kestä ikuisesti, joten kannattaa takoa silloin, kun rauta on kuumaa.

Liittyviä aiheita (mainoksia):
[1] https://www.ucsusa.org/resources/how-do-hybrid-cars-and-trucks-work
[2] https://www.carsdirect.com/green-cars/what-is-the-difference-between-a-hybrid-car-and-an-electric-car